Pikalaina

Pikalaina on helppo ja kätevä apu akuuttiin rahantarpeeseen. Laina on tarkoitettu nopeaan rahantarpeeseen ja lainoissa on aina lyhyt takaisinmaksuaika. Pikalainat rantautuivat Suomeen 2000-luvun alkupuolella ja pikalainaa myöntävät firmat ovat sen jälkeen kasvaneet reilusti. Noin 10 vuotta sitten, pikalainaa oli ottanut noin 100.000 henkilöä Suomessa. Suurin osa asiakkaista vat 20-30 vuoden välillä olevia nuoria aikuisia. Tähän aikaan myönnetyt pikalainat olivat 50-1000€ välillä. Takaisinmaksuaikaa oli aina 14 päivästä kolmeen kuukauteen.

Joustolaina ja tililuotto

Vuonna 2013 säädettiin uusi laki joka rajoittaisi pikalainojen myöntämistä. Syynä tähän oli toimijoiden holtiton toiminta ja säännösten puuttuminen. Samalla haluttiin myös parantaa asiakkaiden turvallisuutta, pakottamalla lainatoimijat käyttämään vahvaa tunnistautumista lainahakemuksen aikana. Enää ei siis ollut mahdollista hakea tekstarilla lainaa. Vanhat pikalainat ovat nykyään osaa menneisyyttä. Toki näitä vielä myönnetään, mutta lainafirmat eivät tee näillä tuotteilla voittoa. Koska alle 2000€ pikalainoja ei kannata enää myöntää, ovat lainafirmat siirtyneet malliin jossa asiakkaalle tarjotaan tililuottoa.

Tililuotto on periaatteessa luottokortti, jonka avulla voit nostaa rahaa tilillesi heti kun sitä tarvitset. Nostat siis rahaa tilillesi tarvittaessa ja maksat vain korkoa ja kuluja nostojen yhteenlasketusta summasta. Täytät vain yhden hakemuksen ja saat sen jälkeen käyttöösi koko tililuoton summan, eli et tarvitse täyttää uutta hakemusta jos haluat tehdä uuden nostn. Tarjolla on nykyään 2000 – 50.000 euron tililuottoja. Minimilyhennys alkaa useimmiten 50 eurosta, mutta tuo on voimassa vain jos teet pienempiä nostoja. Jos nostat esim. 50.000 euroa, on miniminosto usein tietty prosentti nostetusta summasta. Jotkut firmat, esim. Vivus, tarjoavat uusille asiakkailleen nettiedun jos otat heidän kautta joustolainaa. Saat heiltä käyttöön 2100 euron tililuoton josta voi tehdä jopa 400 euron noston, ilman että sinun täytyy maksaa tästä korkoa tai kuluja. Maksuaikaa lainalla on 61 päivää, joten tämä on ihan hyvä diili jos tarvitset äkkiä pienen lainan tilille.

Pikalainan hakeminen

Pikalainat ja uudemmat joustoluotot ovat yleistyneet Suomessa nopeaan tahtiin. Mainoksia kuulee melkein päivittäin telkkarista tai radiosta. Aika usein ihmiset ovat siinä tilanteessa, kun rahat ei riitä palkkapäivänkään jälkeen tai jos tulee isompi lasku maksettavaksi. Siihen pikalaina sopii, mutta paras olisi jos yllättävät menot katetaan omilla säästöillä. Pikalaina viikonloppuna voi olla tarpeen aina silloin tällöin, mutta siinä tapauksessa kuukausikulu kannattaa käydä tarkasti läpi, jotta tuo ei rasita omaa taloutta liikaa. Tässä tapauksessa esim. Vivuksen tai Risicumin ilmainen ensilaina voi olla paras vaihtoehto, jos et ole ollut heidän asiakkaana aiemmin. Pankkilaina ei usein näissä tapauksissa ole realistinen vaihtoehto. Käynti konttorilla on harvemmin mahdollista viikonloppuna. Pikalainan hakuprosessi tekee hakemisesta helppoa. Tarvitset vain tietokoneen ja verkkopankkitunnukset. Ja jos hakemuksesi hyväksytään, saat rahat tilillesi melkein heti.